Skoči na sadržaj

Uslovi korišćenja

Korišćenjem portala Radilica.rs, njegovog sadržaja i bilo kog dela portala Radilica.rs automatski prihvatate aktuelne Uslove korišćenja i u potpunosti se slažete sa svim odredbama Uslova korišćenja.

Korisnici portala Radilica.rs su dužni da redovno čitaju Uslove korišćenja, te se smatra da su korisnici korišćenjem portala Radilica.rs, ili bilo kog njegovog dela, u svakom trenutku upoznati sa aktuelnim Uslovima korišćenja, te da su ih razumeli u celosti i da ih prihvataju.

Korišćenjem portala Radilica.rs saglasni ste da portal Radilica.rs, ili bilo koji njegov deo nećete koristiti u nezakonite svrhe, niti za promovisanje istih.

Portal Radilica.rs prikuplja informacije koje vas ne identifikuju lično, posredstvom kolačića. Politiku kolačića pročitajte ovde. Ove informacije se prikupljaju kretanjem korisnika kroz stranice portala, bez konkretne akcije korisnika.

Portal Radilica.rs ne prikuplja lične podatke, izuzev ukoliko prilikom posete našem portalu lično obezbedite ove podatke. Lični podaci koje mogu da sadrže stranice portala Radilica.rs ustupljene su na osnovu partnerskih odnosa portala Radilica.rs i drugih portala. Ustupanje ovih podataka regulisano je partnerskim odsnosima portala Radilica.rs i drugih portala, te portal Radilica.rs nije označen kao direktni prikupljač i obrađivač ovakvih podataka.

Podaci koje prikupljamo:

– Domen i IP adresa
– Vrstu browser-a i operativnog sistema pomoću kojeg je pristupljeno našem portalu
– Tačno vreme pristupa i dužinu posete našeg portala
– Informacije o stranicama koje posećujete
– Ukoliko ste linkovali naš portal sa nekog drugog sajta, adresu tog sajta
– Ukoliko nam sami prosledite informacije: ime i prezime i adresu elektronske pošte

Ukoliko odlučite da nam sami pružite informacije slanjem e-maila ili popunjavanjem formulara na našem sajtu, koristićemo te informacije samo kako bismo bili u poziciji da vam lakše pomognemo. Ne sakupljamo lilčne podatke ni za jednu drugu svrhu, niti ih obrađujemo, grupišemo, selektujemo i na bilo koji način editujemo. Takođe, ne kreiramo individualne profile od informacija koje nam dajete niti ih prosleđujemo nekim trećim stranama. Vaši podaci će biti dati na uvid nadležnim državnim organima samo ako smo zakonom obavezani da to učinimo.

Podatke koje prikupljamo putem našeg sajta odnose se na podatke koji se pikupljaju putem kontakt forme. Korisnik ove lične podatke svojevoljno ostavlja na našem sajtu. Portal Radilica.rs ne prodaje ili iznajmljuje vaše podatke drugim licima.

U skladu sa novom GDPR regulativom korisnik ima pravo da u svakom trenutku zatraži:
– trajno brisanje njegovih podataka iz naše baze ili email liste
– uvid o podacima koje je ostavio na našem veb sajtu

Kolačići

Kolačić je mali zapis koji web stranice koje posećujete deponuju i/ili čitaju iz memorije vašeg krajnjeg uređaja (kao npr. računara, prenosnog računara ili smart telefona) preko vašeg internet pretraživača. Kolačići takođe čine vaše interakcije sa internet stranicama sigurnijim i bržim jer pamte svoje postavke (na primer prijavu i jezik) tako što šalju podatke koji sadrže povratno na izvornu internet stranicu sa koje potiču (kolačići prve strane) ili drugoj internet stranici kojoj pripadaju (kolačići treće strane) kada ponovo posetite stranicu u pitanju koristeći iste krajnje uređaje. Na našem portalu postoje tri vrste kolačića: neophodni, analitički i reklamni. Saglasnost za korišćenje kolačića na vašem uređaju dajete prihvatanjem Politike kolačića.

Portal Radilica.rs

Portal Radilica.rs korisnicima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržaje portala Radilica.rs, ukoliko ne krše Uslove korišćenja.

Portal Radilica.rs se sastoji od vlastitih sadržaja, sadržaja partnera i oglašivača, besplatnih sadržaja i linkova na spoljne stranice. Celokupan sadržaj portala Radilica.rs objavljuje se u dobroj nameri. Sve sadržaje portala Radilica.rs koristite na sopstvenu odgovornost i portal Radilica.rs se ne može smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korišćenjem sadržaja. Pristup portalu Radilica,rs, kao i svim njegovim sadržajima dozvoljen je osobama svih uzrasta.

Autorska prava

Portal Radilica.rs polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala smatra se kršenjem autorskih prava portala Radilica.rs. Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala bez dozvole vlasnika autorskih prava – portal Radilica.rs, partneri, korisnici, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi. Ukoliko smatrate da je portal Radilica.rs povredio vaša autorska prava, slučaj će biti odmah razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe.

Veze na spoljne stranice

Portal Radilica.rs sadrži veze (linkove) na web stranice koje se nalaze van portala Radilica.rs. Sve veze objavljene na portalu Radilica.rs  objavljene su u dobroj nameri i portal Radilica.rs se ne može se smatrati odgovornim za sadržaje veza koje se nalaze van portala Radilica.rs.

Završne odredbe

Portal Radilica.rs zadržava pravo izmene Uslova korišćenja, bez bilo kakvog prethodnog ili naknadnog obaveštenja korisnika.

Aktuelne odredbe Uslova korišćenja portala Radilica.rs nalaze se na stranici https://radilica.rs/uslovi-koriscenja/